sunnuntai 16. elokuuta 2015

Auttaakko kotimaista koiraa ennemmin kuin ulkomaista?

Asiaa on tietysti hyvä pohtia, että otettaisiinko kotimaan ongelmat huomioon ensin, kunhan muistetaan että:

a) kaikki hyvä on hyvää, eivätkä toisten hyvät teot toisille ole toisten hyväntekemisestä pois (Jos jokainen keskittyisi siihen omaan "ruohoon" eli auttamiseen omassa elämässä ei tulisi kurkittua muiden ruohoja :)

b) olemme mielestäni kaikki samaa kansaa ja valtioiden rajat ovat vain käsitteitä. Hyvyydelle ei ole järkeä mielestäni tehdä rajoja tällaisissa asioissa.

c) Suomessa koirilla on tarhoissa yleisesti olot, missä ne eivät kärsi ja voivat viettää suhteellisen hyvää koiranelämää. Esimerkiksi Espanjassa koira ei ole luodinkaan aroinen kadulla ja se ei välttämättä elä seuraavaan viikkoon, jolloin pelastus voi olla sen elämän kannalta ainoa hetki.

d) Toisaalta mikä erottelee koiran tärkeyden toisistaan? Kansallisuus? Maantieteellinen sijainti? Milloin "me" ja "te" ajattelu on tuonut mitään hyvää hyväntekemiseen? Sehän vaan eriarvoistaa, kuka sitä apua saa ja milloin. Tuo on koira. Tuo on koira. Samanarvoisia. Paitsi toi toinen on vähän kauempana ja toinen ei. Joillakin ei välttämättä ole rahaa kuljetuskustannuksiin, mutta sitten voi tehdä sen mitä voi ja auttaa sitä ketä voi. Ongelmaa asiasta ei kannata tehdä.

Hyvää auttamisen iloa kaikille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti