maanantai 6. heinäkuuta 2015

Elämä ilman valinnanvapautta? Ja miksei siitä saa kertoa?


Ihminen on vieraantunut kuolemasta ja muutoksesta. Mitä on elämä, jos siitä haluaa poistaa kaiken muutoksen ja ahtaa kontrolloituun laatikkoon missä kaikki pyörii samanlailla ja kaikki hyöty mitataan rahassa? Elämä loppuu silloin, käsitän. Parhaat hetket syntyy siitä, ettei suunnittele ja järjestä liikaa. Antautuu sille, että mitä vain voi oikeasti tapahtua. Ja tämän ihminen poistaa myös eläimiltä eläintuotannossaan- sitä kuulee sanottavan:

"Lyhytkin elämä on parempi kuin ei elämää lainkaan"
- kuten kukkotipuilla, jotka menevät munasta suoraa silppuriin? 

Mitä järkeä ihan oikeasti on tuottaa eläimiä ja olettaa niiden elävän "hyvää elämää" kun niiden perus ajatuskaan ei ole syntyä tänne oman itsensä takia vaan toisia hyödyttääkseen? Mitä on elämä, kun se aidataan, estetään muutokset ja valinnanvapaus ? Mitä sellainen elämä antaa?

Tiedon ja informaation jakaminen ei tee kestään huonoa ja pahaa ihmistä. Onhan vankilat kolisseet ja hirttäjäisiä pidetty tutkijoille, jotka väliin todistaneet ettei Maapallo ole litteä sittenkään ja välillä ettei Aurinko kierrä maata. Miksi viestinviejää ammutaan? Eikö olisi syytä lopettaa syyllisyyttä aiheuttavan toiminnan tukeminen, kuin siitä kertovan ihmisen toiminta? 

Minä olen viestinviejä ja sanon: Elämä ilman valinnanvapautta ei ole elämää. Ei ainakaan itselle. Se on elämää toiselle. Ja onko se silloin elämää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti